pondělí 20. ledna 2014

Back on track?

Tak já tedy pevně doufám že ano. Dva měsíce nepřestávajících zdravotních problémů jsou snad definitivně pryč a já budu moci začít zase běhat. Řeknu Vám, není to žádná legrace. Člověk je zvyklý na každodenní běhání a najednou je z kola venku. Po třech dnech bez běhání už se mnou není k vydržení a tak furt dokola. Na Vánoce to už vypadalo, že to půjde, Vánoční Šutr byl povinností, byl fajn ale pořád to nebylo ono. A Novoroční běh v Počernicích, který mi startuje kilák od baráku, ten byl prostě tradicí. Jenže to jsem neměl dělat. Ukázalo se, že kotník není připravený na tempo 3:15/km, který jsme na začátku nasadili. Takže po 2 km už mi bylo jasný že to není dobrý a po 3 km jsem musel zastavit. Jen mi pak připadalo blbý, abych na Nový rok první závod zabalil, tak jsem to dopajdal tempem hodně pomalým. A to jsem neměl dělat podruhý. S kotníkem to nevypadalo vůbec dobře. Další den mi na Bulovce udělali rentgen, objevili únavovou zlomeninu( asi z toho dráhového maratonu v Plzni), která ale už byla téměr dobrá, jenže okolí si nedávalo říct. Takže injekce do kotníku, chvíli klid a pak to zkoušet. A když to bude špatný tak prý pomůže sádra. No tak to tedy nechci. Klid jsem dodržel, teď od soboty už ale zase pomalu klusám. A věřím, že jsem si svoje už vybral.
Trochu jsem musel díky tomuto výpadku i pozměnit plány pro letošní rok. Původně jsem chtěl upřednostnit maraton a rychlý čas na něm. Vzhledem k tomu, že kotník v tuto chvíli akceptuje běh ale jen do určité rychlosti, nemá smysl pokoušet se to zase nějak rychlostí podělat. Takže prvním velkým závodem bude v červnu Silva Nortica run 106 km, kde do třetice doufám v dobrý výsledek. Následuje na přelomu červen/červenec Skyrunning MS ultra 80km v Chamonix, pokud mě Sam vezme a dá mi důvěru:). A jako třetí ultra cíl je MS 100km 30.8.2014 . A na příští rok už mám jeden velký megacíl. Western States 100mílovku.
Jo, je potřeba si dávat velké cíle, aby byla velká motivace je plnit. Prostě jedu podle hesla: malá motivace=malý cíl. Velká motivace=velký cíl.

Garmin EPIX PRO 51mm, druhá generace EPIXů s ultravýdrží

  AMOLED displej-žhavé téma pro spoustu diskuzí.  Na facebookových diskuzích a pod různými články a recenzemi se často řeší výdrž hodinek s ...